Протестиращите на 'Ломско шосе': Дават ни жълти стотинки

OFFNews 15 декември 2019 в 16:26 3395 3

Недоволни граждани за кратко затрудниха движението по бул. "Ломско шосе" при пресечката с улица "Лазарица" заради отчуждаването на земите им и намерението на Столична община да плати за отчуждени имоти цена от 15 ст. за квадратен метър, съобщи БНТ.

Отчуждаването се налага заради разширението на шосето и премахване на тапата в район "Връбница".

Според протестиращите цяла общинска отсечка в района е била разпродаден, но не на 15 ст., "а сега на нас ни бутат жълти стотинки“.

Васил Цветанов от инициативния комитет на протестиращите заяви, че искат да им вземат имотите. "По никакъв начин не са ни уведомили. Не е минавал оценител - 49 имота са. Държат се с нас, сякаш нямаме право на глас. С кмета Фандъкова, пуснали сме писмо, след два месеца някъде ще ни приемат. Аз мисля, че сме горе-долу като едно време, както е бил Народният съд - без право на глас. Ще продължаваме, докато някой от управляващите се сети, че трябва да дойде и да ни даде отговор".

Собственици на имоти смятат, че цените, които се изплащат, са избирателни - от 15 ст. за кв. метър до 25 лева. 

На част от собствениците делата са минали в Административния съд, като той е потвърдил сумите, определени от Столичната община без право на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

2

Azarael

15.12 2019 в 19:09

По "бай Тошово време" наистина ОТЧУЖДАВАХА земите на хората за по 0.80-1.00 лева за квадратен метър, но тогава 1 литър бензин беше 38 стотинки и самун хляб -15 стотинки !
Но днес когато цените са ДЕСЕТОРНО ПО-ВИСОКИ от тогава, да оценяваш ти квадратния метър по 17 стотинки си е ...живо престъпление !
Както го казва коментиращия "софиянец":
- Яжте и "чорабето" на Ф. с чеснов лук !