Проверяват за клошари и отпадъци под мостовете в София

OFFNews 27 ноември 2019 в 10:35 1871 0

В София започват проверки на подмостовите пространства и съоръженията на основните реки за нерегламентирани отпадъци и бездомни хора. 

Гледаме критичната инфраструктура, особено мостови съоръжения, за да не се получи пожар под моста, при който след това да имаме последствия и за движението, преминаващо отгоре. Затова ние винаги проверяваме подмостовите съоръжения за хора, които водят скитнически живот, за да може да им помогнем и на тях с кризисните центрове, а и да почистим, обяви Красимир Димитров, шеф на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към СО. 

Инспекциите засягат и нивото на реките. 

Вчера е установено наличие на отпадъци под моста на Сточна гора и под моста при ул. „Раковски“, които се почистват своевременно.

Димитров от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община е бил и един от първите, пристигнали на място след пожара в "Пирогов", съобщи БНТ. Адмирации към персонала на "Пирогов", които се справиха отлично с евакуацията на пациентите от отделението. За съжаление, има двама загинали. Чакаме да приключи огледът. Дирекцията ни с всички служители са на място, за да помогнем за възстановяване на нормалния ритъм на отделението. Така че ще изчистим, ще оправим заедно с доброволци от Столична община. Ще помогнем за разчистването, за да могат пациентите да си влязат по стаите, каза още Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови