Провокатори? Три автобуса с роми идват от Перник за протеста пред Съдебната палата

OFFNews 12 септември 2019 в 13:55 13556 1

Снимка Сергей Антонов

Тече евтин сценарий за опорочаване и на днешния протест, организиран от Сдружение Боец, срещу безалтернативната номинация на Иван Гешев за главен прокурор.

Три автобуса, предимно с представители на ромския етнос, са натоварени от Перник, за да се включат в събитието и да отблъснат истинските протестиращи, научи OFFNews.

Според информацията ни автобусите са на фирма "Юнион Ивкони" на близкия до ГЕРБ бизнесмен Миролюб Столарски. Возилата са потеглили от зала "Миньор", а по спирките ще натоварят още организирани мургави протестиращи. Очаква се "гражданските активисти" да бъдат свалени на Руски паметник или катедралата Александър Невски.

За протеста във вторник същото упражнение бе използвано и на анти-Гешев инициативата, организирана от Правосъдие за всеки пред Съдебната палата, се появиха роми и нацепени батки.

Според сайта "За Перник" тарторите на агитката от миньорския град са Дадо, който държи кафето на Миньорци в Перник и Аци – шефът на жълто-черната агитка. Според фенове на клуба Миньор, те са подстрекани от бизнесмена Краля.

Друг пернишки бизнесмен - Федката е мотивирал жителите на ромския квартал "Рудничар" да се присъединят към протеста в полза на Гешев. Мотивацията се говори, че е била 50 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови