Пускат метрото до Красно село до края на месеца

OFFNews 13 август 2020 в 07:14 6803 0

Метрото от „Красно село“ до бул. „Владимир Вазов“ тръгва в края на август. 

Държавната приемателна комисия за въвеждане в експлоатация на първите 8 км от метро 3 е започнала работа, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

Първите 8 станции са - бул. “Вл. Вазов”, “Театрална”, “Орлов мост”, “Патриарх Евтимий”, НДК, “Медицински университет”, “България” и “Красно село”. 

Започнаха тестове на автоматичните преградни врати на перона на метростанция „Васил Левски“. Системата, която осигурява по-голяма безопасност на пътниците, ще бъде монтирана на 12 станции от първата метролиния. До края на септември ще е оборудвана и метростанция „Опълченска“. На пероните на третата линия на метрото такава система за сигурност изграждаме заедно със строителството на станциите, уточни Фандъкова.  

Последният участък от разширението на бул. „Монтевидео“ ще бъде завършен до началото на учебната година. Участъкът се  изгражда заедно с метростанция 16 от третата линия. Предстои да започнем строителство на паркинг до метростанцията, който ще е с места за 270 автомобила, информира още кметът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови