Пускат нова отсечка от магистрала Струма

OFFNews 14 май 2019 в 19:20 7873 0

Пускат движението по нова отсечка на магистрала "Струма" след Благоевград, съобщи регионалният министър Петя Аврамова, която инспектира заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски строителните дейности по участък 1 от лота, който започва от края на изградения през ноември 2015 г. лот 2 Дупница – Благоевград и продължава до новоизградения п.в. „Благоевград-Юг", който се намира след ел. подстанцията на главен път Е-79.

Дължината на отсечката е около 6.5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км. Проектът включва изпълнението на два участъка, като работата по втория продължава.

Вече приключи и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник.

Индикативната стойност на извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови