Пускат повече автобуси към район Искър

OFFNews 02 февруари 2020 в 06:00 2155 0

Във връзка с прекратяване обслужването на Допълнителна маршрутна линия 35 (с.Кривина до ЖК. „Люлин-1“) от частната фирма превозвач, Столична община предприема спешни мерки за недопускане нарушаване на транспортната услуга в район Искър, съобщиха от "Московска" 33. 

От 3 февруари се увеличава броят на обслужващите коли по автобусна линия № 14 (Автостанция Изток – гара Искър). Маршрутът й максимално припокрива този на ДМЛ 35 в най-засегнатия участък: с.Кривина, с.Казичене, кв. Бусманци, ЖК. „Дружба-1“. Интервалът на движение на колите по линията се намалява от 33 мин. на 25 мин., като същата се подпомага и от автобусни линии № 8(с.Кривина–с.Герман) и № 10 (с.Бусманци–кв.“Димитър Миленков“).

Линия 14 осигурява връзки със силни линии от наземния транспорт, както и метро: Автобуси с номера 84, 88, 184, и 604; Трамваи 20 и 23, Метростанции от 1-ви метро лъч „Искърско шосе“ и „ Софийска Света гора“.

На територията на Столична община през годините са били въведени в експлоатация 19 допълнителни маршрутни линии. Поетапното развитие на метролъчовете и постоянното увеличаване през годините на транспортна задача и обхвата на общественият транспорт прави тези линии икономически нерентабилни за частните превозвачи, поради което този вид превоз е със затихващи функции.

Към настоящият момент броят на действащите допълнителни маршрутни линии на територията на Столицата е само 3. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови