Пускат през юни движението по "Патриарх Евтимий" и "България" в София

OFFNews 26 април 2017 в 17:20 4025 0

Движението в участъците на бул. "Патриарх Евтимий" и "България" в София, които са затворени заради строежа на третия лъч на метрото, ще бъдат отворени за движение през юни.

Тогава ще бъдат пуснати и локалните платна на бул. "Княз Борис III" при кръстовището с бул. "Гоце Делчев". 

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на метрото в "Красно село". 

"Обектът е тежък, един от най-тежките, но дейностите се изпълняват по график", посочи Фандъкова.

Обектът е изпълнен на 29%. Благодаря на живеещите в района, които проявиха търпение. Прави се всичко възможно да се работи в срок, така че да имат най-удобния и бърз градски транспорт, каза тя. 

Кметът на София обясни, че освен метростанция при кръстовището на булевардите "Княз Борис III" и "Гоце Делчев" се копае тунел, който ще "улесни движението и ще отвори една от основните тапи в столицата".

През юни ще започнат строежите и на четирите станции на метрото в "Овча купел".

Очаква се третият лъч на метрото да бъде пуснат през септември 2019 г. Първата спирка ще е при "Ботевградско шосе", а последната - в Горна баня. Третият лъч ще се свързва с първата линия на станция "Орлов мост", а втората линия - на станция "Национален дворец на културата". 

В момента метрото се ползва от около 350 000 души дневно. Очаква се третият лъч да се използва от около 130 000 души дневно, обясни Фандъкова. 

В тези участъци ще се движат с около 14 000 автомобила по-малко. Очаква се също с около 11 000 тона вредни емисии да се спестяват годишно, каза тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!