Пускат при животните в столичния зоопарк, сядането на пейки е забранено

OFFNews 14 май 2020 в 06:22 2797 0

Зоологическа градина в София отворя за посетители днес, при животните столичани ще могат да стоят до 18 часа. 

За да не събират хора в закрити пространства залите „Големи котки, терариум и аквариум“ и Зала „Гиганти“ ще са затворени до второ нареждане. Така посетителите ще видят лъвове, тигри, слонове, хипопотами и др., само ако са в откритите пространства. 

Достъпът до пейките и детските площадки в Зоологическа градина ще бъде ограничен, както е при разходките в парковете и градините.  

Призоваваме посетителите да спазват мерките за безопасност – препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), спазване на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи посетители, както и да не се струпват множество хора на едно място, да се придвижват само по алеите за посетители. Напомняме, че влизането с домашни любимци, велосипеди и тротинетки в зоопарка, е абсолютно забранено, уточняват от зоологическата градина. 

Двете тоалетни на територията на зоопарка ще са отворени от 9 до 18 ч. и ще бъдат затваряни на всеки 2 часа по 15 мин. за дезинфекция.

Всеки посетител, който предлага храна на животните, което е абсолютно забранено, ще бъде незабавно извеждан от охраната. 

Столичната община отваря за посетители от днес и Столичната библиотека, Градската художествена галерия и Регионалния исторически музей "София". От 20.30 часа театър "София" открива сезона на външната си сцена в парк "Заимов" със спектакъла "Апетит за череши".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови