Пуснаха водата в 10 димитровградски села

OFFNews 29 юли 2020 в 12:42 1457 0

Снимка БТА/Ники Матанов

Здравният министър проф. Костадин Ангелов

Водата в 10 димитровградски села с 3260 жители бе пусната след излизането на резултатите от изпитанията на водата в трите водовземания в Брод, Райново и Златополе, които осигуряват водоснабдяването им.

"Тя е в нормите по всички показатели и това ни позволи да пуснем водата в тези населени места", съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в димитровградското село Златополе, цитиран от БТА.

Водата бе спряна в понеделник вечерта, след като 29 крави умряха след водопой в землището на Димитровград и имаше съмнения за отравянето на река Марица.

Към обяд днес без вода са 38 населени места, сред които и Симеоновград и Свиленград.

Добри новини има от Свиленград, каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той информира, че пробите от повърхностните води на Марица в долното течение до напускането на реката на границите на България, са показали, че няма замърсяване.

След среща с кмета на Свиленград и директора на местното "ВиК" започнаха да се пълнят резервоарите над града, посочи Димитров. По неговите думи, след получаването на окончателните проби, което е очаквано към 14.00 часа, ще бъде възстановено и захранването на Свиленград и селата в общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews