Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Работещи в 'Емко' излязоха на протест пред парламента

OFFNews 20 септември 2017 в 13:13 3012 0

Стотици работници на военните заводи „Емко” от Трявна и Монтана излязоха на протест пред сградата на Народното събрание в София. Исканията им са да бъде върнат лицензът на предприятието и те да запазят работните си места.

Разрешителното на завода беше отнето в началото на юли. В понеделник тази седмица Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност не го възстанови и отложи с една седмица решението, което се очаква на 25 септември.

Протестиращите дойдоха с автобуси от различни градове на България, а към тях се присъединиха депутати от БСП, които решиха да говорят с протестиращите. Депутатът Жельо Бойчев ги покани на разговор в Народното събрание, но това беше посрещнато с освирквания. Хората настояват управляващите да излязат при тях.

Протестиращите развяха лозунги "Не ни изхвърляйте на улицата", "Искаме си завода" и "Спрете войната срещу нас".

В ефира на Нова тв тази сутрин главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че на площадката на "Емко" все още има опасни боеприпаси. 

"Тези протести, които ние от фирма "Емко", работещи в Трявна, не доведоха до никакъв резултат, напротив, мерките срещу нас се засилиха. Тази сутрин главният секретар на МВР каза нещо, с което аз не съм съгласна, не казвам, дали е лъжа, че вчера отново са констатирани нарушения в обекта в Белица и изброи нарушенията. Да. Ние имаме някакви грешки - отстраняваме ги и сме в процес на отстраняване, но не сме въобще съгласни с констатациите, които се направиха, че се съхраняват несъвместими боеприпаси в нашите складове, каза работеща в завода, цитирана от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews