Работодателят на Кристиян, който хакна НАП: Винаги е бил етичен, професионален и лоялен

OFFNews
17 юли 2019 в 17:45 | 7115 |2

Американската компания за киберсигурност "Тад Груп" изпрати отворено писмо до медиите във връзка със задържането на своя служител Кристиян Бойков, който е обвинен, че е хакнал сървърите на НАП и е източил незаконно голямо количество данни.

Публикуваме без редакторска намеса писмото на компанията:

"Тад Груп" следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на прокуратурата за изясняване на подробности във връзка с последните развития по случая с кибер атаката срещу Национална агенция за приходите.

Кристиян е наш служител от 2017 г. на позиция „Експерт Киберсигурност“. Като част от компанията, Кристиян винаги се е отнасял с етичност, професионалност и лоялност, както към работните си ангажименти, в това число и към нашите клиенти, така и към целия екип.

"Тад Груп" е компания за киберсигурност, основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния. Основна част от нашите клиенти са средни и големи бизнеси от разнородни индустрии, за които високите нива на сигурност на информацията и защита на данните са от изключителна важност. Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др.

Компанията ни е специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията и наша основна цел е да съдействаме на нашите клиенти в превенцията срещу злонамерени атаки. Всички наши специалисти преминават специални обучения, съобразени с кодекса на етичното хакерство.

Оставаме на разположение и ще съдействаме на разследващите органи.

456

Рейтинг : 1810

17.07 2019 в 21:03 2
+ 0
- 0
Не виждам какъв беше смисълът от такава статия освен реклама. "Отвореното писмо" очевидно е целяло реклама, ама защо я подхващате?
Стефан

Рейтинг : 15056

17.07 2019 в 19:22 1
+ 0
- 0
Да. Към "руските хакери" от Калифорния - сигурно. А към българските граждани - очевидно никога не е бил нито етичен, нито лоялен.