Разширеното Околовръстно за малко да мине през храма в Княжево

OFFNews 12 юни 2020 в 09:32 6102 1

Според идейния проект за разширението на Околовръстното от Бъкстон до Люлин пътят минава през храм "Св. Панталеймон" в Княжево. За това алармира отец Димитър от църквата по бТВ.  

Като се вгледах в детайлите на проекта, видях, че разширението навлиза в сградата. Помислих, че това е грешка или някаква шега. Но архитектурата е точна наука и проектантите сериозно са сгрешили, категоричен е отец Димитър. 

Той е подал сигнал в общината и получил отговор вчера от Направление "Архитектура и градоустройство". Арх. Бойка Къдрева признава, че е допусната техническа грешка, която вече е поправена. 

"Предполагам, че грешката се дължи на това, че храмът е на самата регулация и графично няма обичайната форма на храм", обяснява Къдрева. 

Между столичните булеварди "Братя Бъкстон" и "Александър Пушкин" Околовръстното ще влезе в два тунела. Единият от тях ще завие наляво към Княжево и ще излезе на повърхността при църквата "Свети Панталеймон". 

Преминаването на бул. "Цар Борис III" е най-конфликтната точка и поражда най-много спорове за проекта. Част от жителите на Княжево настояват левият завой да бъде затруднен максимално, за да не се изкушават хората да минават по прекия път, а да отиват направо към магистрала "Люлин". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

1

tarabata

12.06 2020 в 11:02

То па един храм, като го гледам. Да го оставят между двете платна или да направят четири завоя под прав ъгъл около него.