Рекорд! Хванаха 400 кг хероин за 63 млн.лв. между плочки за теракот

OFFNews 21 май 2017 в 13:14 10495 1

Снимка МВР

423 килограма хероин задържаха митничари на граничния пункт Видин - Калафат в български ТиР, превозвал теракотени плочки от България за Холандия. 

Това съобщиха на брифинг в прокуратурата главният прокурор Сотир Цацаров, директорът на Митниците Георги Костов и главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде БНТ. 

Наркотикът е намерен в събота сутрнита в ТиР със софийска регистрация, съобщи Георги Костов, който е шеф на Агенция "Митници". 

Това е най-голямото количество задържани наркотици у нас. Схемата е била следната: кафяви листове хероин са били слепени между теракотените плочки в ТиР-а.

Шофьорът е 56-годишен. Той е задържан. Цената на хероина е 63 милиона лева. Това количество задържан наркотик е рекордно за България - през изминалата година митниците и полицията са спрели две пратки за Холандия от по 200 кг. хероин в ТИР-ове от Иран за Холандия.

Извършен е анализ на транспортните документи на фирмата, която е превозвала хероина, и е установено, че изпращачът е непозната фирма, а получателят на плочките в Холандия е фирма с предполагаема дейност, свързана с хранителните продукти.

Миризма на оцет усъмнява митничарите и така е бил хванат хероинът между пакетите с плочки. Според първоначалната оценка откритият хероин е с много висока чистота - 70%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови