Ремонт на Борисовата за 11,8 млн. лева

OFFNews 14 януари 2020 в 15:31 5413 0

Нов ремонт за 11,8 млн. лева се задава в Борисовата градина. Столична община ще кандидатства с проектно предложение за безвъзмедна финансова помощ по ОП Региони в растеж 2014-2020 г. 

Безвъзмездната финансова помощ по ОПОС е над 9 млн., ще финансиране и от държавата и от СО. Това стана ясно на заседанието на комисията по екология на Столичния общински съвет. Според доклада на екипа на зам.-кмета Йоана Христова ще се ремонтират алеи в Борисова градина-историческа част,  ще се възстанови тоалетна, Езерото с лилиите, осветление, камери за видеонаблюдение и др. 

Съветниците от комисията обаче ще разглеждат отново проекта, за да получат допълнителна информация за конкретните действия, които ще се извършват в парка. Например - какви точно камери и къде ще бъдат разположени те, за да вършат работа наистина, ако се стигне до инцидент, поиска съветникът Карлос Контрера. 

Николай Стойнев пък настоя да знае на колко етапа е предвидено да се извършва реновирането на парка, за да не се окаже разкопана цялата Борисова градина едновременно. 

Арх. Ивайло Петков подчерта, че трябва да се изяснят още доста неща, за да не се окаже общината в положение "ремонт на ремонта". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови