Ремонт по Шишман от днес, първо срещу Св. Седмочисленици

OFFNews
12 февруари 2019 в 06:28 | 2013 |1

Реконструкцията на столичната ул. „Цар Шишман“ започва днес в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“.

Ще бъде въведена временна организация на движението. Няма да се допускат автомобили в ремонтирания участък, а посоката на движение по ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Цар Шишман“ ще е откъм бул. „Васил Левски“.

Ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде удвоена, ще бъдат обновени настилките, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да е максимално облекчен достъпът на пешеходци.

От 12 до 28 февруари ще се работи по реконструкцията, разширяването на тротоара и полагането на бетон от страната на сградите. Вторият етап от работата ще е от страната на църквата „Св. Седмочисленици“.

Следва полагането на новите настилки по тротоарите и пътното платно. Очаква се работата да продължи около 50 дни, но ще се налага спирането ѝ при влошаване на метеорологичните условия, съобщи Столична община. Допълнителна информация гражданите могат да получават всеки четвъртък от 11 до 11,30 във временните офиси на строителната фирма на ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Хан Крум“. За въпроси и сигнали remontisofia@investsofia.com или в работни дни от 9,30 до 17.00 тел. 02/937 76 99.

Столичната община поднася извинения за причинените неудобства.

Препоръчани материали
Косилинчо

Рейтинг : -1700

13.02 2019 в 09:28 1
+ 0
- 0
Това са супер новини! Наистина! Хубаво е да има ремонти, особено на Шишман