Ремонтът на Графа започва на 8 май, 20 тапи през лятото в София

Оправят тротоари в столицата с 10 млн. лева

OFFNews 18 април 2018 в 15:25 16233 4

Ремонти на 20 големи улици и булеварди ще има в столицата това лято. Строителните дейности по част от тях ще продължат и догодина, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.  

От 27 април се стеснява движението по "Евлоги и Христо Георгиеви", там ще се прави шахта и възможност за отклонение на третия лъч на метрото към Слатина и Гео Милев. Така няма да се налага да се копае пак, когато има средства за реализирането на проекта, обясни Фандъкова. 

Един от първите обекти, с които ще стартират строителните дейности, е реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ още на 8 май. Ремонтите ще започнат от ул. „Алабин“ и ще се извършват поетапно. „Това ще е най-тежкият обект. Предвижда се подмяна на водопровод, канализация, трамвайни релси и пътни настилки. Това е един от ремонтите, които ще продължават и през следващата година“, обясни Фандъкова. Тя помоли живеещите и работещите в района за разбиране, защото шумът при демонтажа на трамвайните релси е доста силен. 

Други предвидени ремонтни дейности на релсов път са ул. “Каменоделска”, бул. “Цар Борис III”, както и отсечката по трамвайната линия по бул. „България“, която беше спряна заради строителството на метрото. През този строителен сезон е предвиден ремонт на подлеза на бул. „България“, както и за участъка от бул. „Ив. Ев. Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“.

Строителствата през лятото ще продължат и с работа по обекти от миналата година като разширението на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Монтевидео“. Преасфалтирани ще бъдат бул. „Христофор Колумб“, Източната тангента и бул. „Васил Левски“ в отсечката между СУ и бул. „Патриарх Евтимий“. Само до няколко седмици предстои да стартира и работата по ул. „Филип Кутев“, като първоначално там ще работи Софийска вода, след което ще се извърши разширение и преасфалтиране на участъка. 

Предвиждат се още ремонти на малките квартални улички. Кои точни участъци ще бъдат реконструирани ще решават районните кметове. Всички ремонтни дейности е предвидено да приключат до началото на учебната година.

За тази година е предвидена и специална програма за ремонт на тротоарите в цяла София, смяната на настилките ще продължи две години. Бюджетът е 10 млн. лева. 

За първи път парите за ремонт и изграждане на квартални улици се изравняват с тези за обновяване на
големите обекти, подчерта Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

1

leomesi

18.04 2018 в 16:25

Как ги мразя тези ремонти, не е истина. То верно, че без тях не може, но е просто ужасно. Дано поне хората се изнесат, че много коли да няма.