Ремонтират мост край полигона Ново село

OFFNews 05 април 2017 в 06:00 2866 1

Снимка БГНЕС

От днес до 10-ти май ще продължи реконструкцията на моста над р. Мараш при км 228+681 на път I-7 Шумен - Ямбол - Гранитово - Лесово, в близост до полигон „Ново село“. Проектът се финансира от Въоръжените сили на Съединените американски щати, по Техническо споразумение между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на отбраната и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Съоръжението е недалеч от тренировъчния полигон „Ново село“. След реконструкцията му ще може да се използва и за преминаване на военна техника. Целта е да бъде укрепен сводът на моста. Ще се поставят нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Ще се реконструират и тротоарните блокове.
Изпълнител на строителните дейности е Консорциум ПХА „Мараш“, в който участват: „Пътстрой Бургас“ ЕААД, „Хидрострой“ АД и „АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД, а стойността на договора е 594 778,80 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на обекта е 61 календарни дни.

По време на реконструкцията на съоръжението движението ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности. Необходимо е шофьорите карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта от 50 км/ч, уточняват от АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

05.04 2017 в 10:46

Моста е до полигона.
Моста не е разчетен за краваристанските танкове.
Краваристанците не правят нищо, даже пръста си не мърдат, ако не са убедени, ако не са убедени, че това ще им донесе полза.
Това е всичко, което трябва да знаете за тези "прословути" ремонти.