Ресторантът отваря за втори сезон по Epic Drama от 3 февруари

OFFNews 02 февруари 2019 в 00:11 2233 0

Снимка Banijay Rights

Първият сезон на "Ресторантът" взе две награди "Кристален" от най-известната церемония за телевизионни награди в Швеция. Хеда Стирнстед спечели наградата за "Най-добра актриса", а създаделят на шоуто грабна наградата за "Най-добра телевизионна драма".

Вторият сезон, който започва на 3-ти февруари по Epic Drama, на поредицата започва през 1955 г. Процъфтяват любовни истории, задействани са рисковани планове и се разкриват мрачни тайни. Семейство Льовандер управлява елитен ресторант в Стокхолм от десетилетия. Хелга е матриархално настроена жена, която иска да контролира живота на двамата си сина Густав и Петер и на дъщеря си Нина.


След разпадането на брака ѝ, Нина гради новия си живот и влага цялата си енергия в успеха на джаз клуба и на възстановяването на взаимоотношенията с дъщеря си. Любовта на Нина към Кале е все така силна, а неговите готварски умения биват възнаградени с повишение. Други неща, които се случват в живота им, им пречат да осъзнаят любовта помежду си. Въпреки че Петер вече не работи в ресторанта, неприязънта му към брат му расте. Извън кухнята сервитьорката Маган лобира за по-голямо женско участие в профсъюза, което задава контекста за промяна на Швеция от класова система към социалната държава, която познаваме днес.

- Хеда, как би описала героинята си в сериала? Ти самата олицетворяваш ли се с Нина?

- В някои отношения – да. И двете сме упорити, пламенни и жадни за живот. Но Нина е малко по-готина, отколкото аз бях на тази възраст, и също така много по-привилегирована.

- С какво би сравнила „Ресторантът“, дали е подобен на друг сериал, който си гледала?

- Лесно е да сравним подобни сериали, но мисля, че „Ресторантът“ разказва уникална история. По-скоро ми прилича на филми за вечната любов като „Титаник“ или „Тетрадката“, отколкото на други сериали.

- С какво този сериал е по-различен от другите? Защо би го препоръчала?

- Мисля, че всички могат да се влюбят в поне един герой, в историите за вечната любов, войната и политиката – все теми, които отдавна не са били представяни в телевизионен сериал.

- Сподели ни някоя тайна от снимачната площадка.

- Всички актьори се опознахме много добре и аз и Чарли, който играе Кале, започнахме много да се шегуваме един с друг. В студиото имаше много кучета, защото членовете на екипа водеха домашните си любимци на работа. И понякога скривах някое от големите кучета в неговата гримьорна, за да го дразня.

- Имаш ли си любима сцена от „Ресторанътът“. И ако да, защо?

- Обичам епизода на архипелага по време на шведския фестивал на рака. Наистина красив и напрегнат епизод, заснет на прекрасно място.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови