Риалитито на Нова тв имало всички разрешения за снимките по морето

OFFNews 22 юли 2019 в 20:38 8490 3

Плаж Листи

Снимка Гери Николова, Фейсбук

Новият риалити-формат на Нова тв се снима на няколко места по крайбрежието на Черно море с разрешението и съгласието на всички компетентни институции, това е посочено в официалната позиция на медията.

Изявлението идва в отговор на обвиненията на природозащитници, които в петък алармираха за прокарването на незаконен път в защитена местност и за ограничения достъп на посетители до плажа „Листи“. Той се намира в Природния парк „Странджа“.

„Екипът на "Олд Скул" ООД – един от водещите продуценти на телевизионни предавания, започна работата по приключенското състезание на терен с разрешението и съгласието на всички компетентни институции. Изпълнителният продуцент и членовете на екипа му ще опазват и ползват обектите съобразно българското законодателство“, се посочва още в позицията на телевизията.

В петък коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" разпространи сигнал до медиите и съобщи, че на плажа "Листи", до който няма улеснен достъп за автомобили, е прокаран незаконен път в гората, плажът е блокиран за посетители от екипа на телевизионната продукция.

Организацията се позова на снимки и клипове на „гражданин с телефон“. Техен автор е Гери Николова, която ги публикува в страницата си във Фейсбук, както и в групата „Да запазим Корал“. Записите й показват масова сеч и изкореняване на дървета непосредствено зад плажа, и пресни следи от булдозер.

Днес тя отново сигнализира за изораната Странджа, за движението на джипове и други автомобили в защитената зона. „Но пък охраната агресивно настоява, че това е частна собственост, ние сме нарушители... И вкл.ме заплаши да ме удари и да ми счупи телефона, ако не спра да снимам“, написа Гери Николова в профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

3

Jinx

23.07 2019 в 19:12

Зелените пак са се опитали да изнудват, ама май не им мина номера тоя път.

13510

2

Mayya

23.07 2019 в 12:01

Тъй, тъй, и кои са тези институции, които са дали разрешение това да стане частна собственост на Домусчиеви, и срещу колко, и за колко време, и има ли въобще контрол какво се случва. Щото те, под благовидния предлог за тел.предаване могат да си го "прикупят" за вечни времена.