Рим: Могъщата империя (видео)

OFFNews 02 януари 2019 в 00:43 3950 0

Снимка All3Media

Зрителите на Viasat History поемат на пътешествие към Древен Рим през януари. Няколко поредици хвърлят светлина върху Римската империя от различни ъгли, за да разберем по-добре как са живели хората по онова време.

Първият сезон на "Рим: империя без предел" започва на 7 януари, от 23:00 часа.


Пътувайки от Испания до Иран, Мери Биърд - която е историк и класицист, - отговаря на големите въпроси, които са вълнували хората в продължение на векове: как и защо е възникнала Римската империя?

От 14 януари с начален час 23:00 е стартът на "Осем дни, които създадоха Рим".

Историчката Бетани Хюс избира осем ключови дни, които са определящи за Римската империя и въздигането ѝ като първата световна суперсила.

"Рим: Първата световна суперсила" започва на 3 януари от 15:40 и 5 януари от 21:00.

Хиляда години история на убийства, амбиции, предателство и алчност. Посещаваме местата, където епичната сага се е развивала, с експресивни кадри от Рим, Помпей, Сицилия, Франция и Тунис.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови