Родители: Учителка в детска градина блъска децата и им крещи, те се напишкват от стреса

OFFNews 15 февруари 2019 в 07:50 4206 0

Снимка бТВ

Родители обвиняват в насилие учителка от детска градина в Дулово, която, по думите им, блъска децата, а те се оплакват и от крясъците на Гинка Костова. 

В градината "Щастливо детство" хлапетата били притискани до стената, детето на Василе Халил споделило, че е удряно по главата, разказа мъжът по бТВ. 

Общината и регионалният инспекторат по образование в Силистра са направили проверка след жалба от родители. Те твърдят, че децата им не искат да ходят на градина. Моето дете се напишква, според лекаря - от стрес, и други имат този проблем, обяснява Фатмегюл Каба, баба на дете от детската градина. 

Учителката Гинка Костова отрича обвиненията. „На деца не съм посягала, имам доста стаж зад гърба си, нито съм обиждала дете, текат проверки в момента, нека когато приключат следствията, аз ако съм виновна ще си поема цялата отговорност”, категорична е Костова.

Има и родители, които защитават учителката. „Ако някой докаже, че тя се държи лошо с децата, аз също съм "за" да я махнат – това са деца. Но да махат учител, който си върши работата толкова години, просто защото е неудобен, не знам, за мен не е редно…”, смята Емилиян Симеонов, родител.

След проверка кметът д-р Юксел Ахмед е издал заповед директорката да вземе мерки за безопасността на децата. А проверката на регионалното управление показва, че има основания за безпокойство и се препоръчва на директора на детската градина да наложи административно наказание на Гинка Костова.

Ваня Неделчева, директорка на "Щастливо детство", коментира, че ще реши какво да е наказанието, след като се консултира с юрист.

Родителите обаче не са доволни от проверките и са изпратили сигнал до Комисията за защита от дискриминация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови