Родители излязоха на протести срещу случаи на насилие в градините

OFFNews 11 февруари 2018 в 13:31 3060 0

Родители излязоха на протести срещу случаи на насилие в градините

Снимка БНТ

Родители излязоха на протести във Варна, Пазарджик и Плевен срещу случаите на насилие на деца в детските градини.

Протестите започнаха вчера в Бургас, а поводът е скандалният клип отпреди 10-ина дни, в които се вижда как учителки блъскат и обиждат малки деца в детска градина "Брезичка", съобщава БНТ.

Родителите настояват за задължително поставяне на видеокамери във всички детски градини и ясли.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища. Също така предложенията, внесени в Народното събрание включват увеличаване заплащане на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Тук сме, защото искаме да няма насилие върху нашите деца в ясли, детски градини и училища. Искаме да се поставят камери така, както нас ни наблюдават докато работим и нямаме нищо против, защото си вършим работата и даже забравяме, че има камери, каза пред БНТ един от протестиращите.

Според родителите поставянето на камери няма да реши проблемите изцяло, но това е първата важна крачка, която трябва да бъде направена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови