Родители на деца с увреждания отново на протест пред Министерския съвет

OFFNews 10 октомври 2018 в 10:01 1542 0

Родители на деца с увреждания излизат на нов протест под мотото "Системата ни убива".

Те ще се съберат в 17.30 часа в София, пред Министерския съвет. Във Варна също ще има протест.

"Системата ще убива всички ни, докато не се реформира - пишат организаторите на днешното събитие. - От 10 години решенията в тази наша територия се вземат не от парламент, не от правителство, а от един единствен човек - Бойко Борисов. Очевидно е, че той отхвърля всякакви опити за реформи на системата и предпочита отиграни популистки средства за "справяне" с всеки системен проблем, който му е "на главата" – раздаване на пари на калпак, изправяне на хора срещу хора...

Този път обаче не позна! Парите, така щедро давани „на майките“ са на българските граждани и данъкоплатци. И всеки един от тях има право да му държи сметка за тяхното ЕФЕКТИВНО разходване!

На 10.10.2018 ще потърсим отговорност лично от него за поетите и неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление!

Г-н Премиер,

Излезте като мъж пред нас и ни кажете какво Ви пречи да направите нещата!

Спрете със заблудите на обществото!

Спрете с парите на калпак!

Спрете да ни лъжете!

Спрете да противопоставяте граждани срещу граждани!"

Протестът във Варна ще се проведе на мястото на бившия палатков лагер. Там всеки желаещ ще може да положи камък върху съществуващата вече грамада пред община Варна като символ на решителността на протеста ни, пишат говорителите на варненския протест – Евелина Геловска, Диана Маркова и Диана Димитрова.

Родители и хора с увреждания продължават да настояват реформите да започнат сега и изискват точни срокове за внасяне на 3-те социални проектозакона в НС, разчети на необходимите финансови средства за обезпечаване на реформата, добра координация между министерствата и незабавни действия за подобряване на състоянието. 

Те благодарят на гражданите на Варна, които досега бяха съпричастни на каузата ни и ги каним да се присъединят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!