Ротвайлер предизвика паника в училищен двор, заключиха децата

OFFNews 11 април 2018 в 16:30 4477 2

Ротвайлер без собственик и намордник предизвика паника в двора на ОУ „Ангел Кънчев“ в Русе. Всичките 300 деца, които са били в училището, били заключени в учебната сграда по нареждане на директора Енчо Енчев, за да не се стига до инцидент. 

Охранителят на учебното заведение Илия Христов подал сигнал на номер 112 и на място се отзовали двама полицаи, които заедно със служители от училището успели да заградят и хванат животното, съобщава bTV. 

"Децата бяха навън и играеха преди да започне първият учебен час. Тогава се появи ротвайлерът. Кучето не беше агресивно, децата го галеха и си играеха с него", обясни Христов. 

Ротвайлерът е настанен временно в кучешки приют. Няма чип, за да се разбере кой е стопанинът му, но ако до седмица той не се появи, на кучето ще бъде търсен осиновител.

"Предполагам, че е около 2-годишен. Самият той може да не е злобен, но породата му няма място на улицата, тъй като е известна като агресивна", каза д-р Людмил Спасов, управител на общинския приют за безстопанствени животни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

11.04 2018 в 22:13

Дисагите бяха малки, не съм пробвал по толкова. Влизаха само по две 2,5 литра.
Но се движи трудно, понеже непрекъснато му скачат някви хора с протегнати телефони и пречат. Особено досадни са мадамите.

15914

1

поп Дръвчо

11.04 2018 в 18:01

Аааа, познавам тая порода. Това е ротвайлски товарен добитък. С подходящ самар на гърба носи до 4 по 2л ПВЦ-та бира. На кратки разстояния може и 6.