С изпит по математика II продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет

OFFNews 17 юни 2018 в 09:57 2663 0

В 9.00 часа в зала 272 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започна изпитът по математика II. Кандидат-студент изтегли тема № 2, по която ще работят кандидатите. Подадените заявления за явяване на изпит са 1009.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и изрази надежда, че днешният важен и труден изпит ще бъде поредното предизвикателство, с което ще се справят успешно. Тя им пожела да работят спокойно и съсредоточено, за да покажат високо ниво на знания.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов също поздрави кандидат-студентите и им пожела днешният изпит да бъде този, на който ще се представят най-успешно, да бъдат спокойни и да реализират възможностите си.

Председател на изпитната комисия е доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

С успешно издържан изпит по математика II кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет: „Философия"; „Социология"; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език); Компютърно инженерство; Учител по природни науки в основна степен на образованието; Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Комуникационен мениджмънт; Икономика и финанси; Стопанско управление.

С успешно положени изпити по математика II и по английски език, френски език, немски език, испански език (по избор) бъдещите студенти могат да учат „Европеистика".

Успешно положените изпити по математика II и по английски език, френски език, немски език, испански език, италиански език, руски език (по избор) дават възможност на кандидат-студентите да запишат специалността „Регионално развитие и политика".

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за специалността „Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 26.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации – аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

В 12.00 ч. е началото на устния изпит за специалността „Теология". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 28.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови