С военни почести изпращаме загиналите военни пилоти

OFFNews 15 юни 2018 в 08:50 3380 0

С военни почести изпращаме загиналите военни пилоти

С военни почести днес изпращаме двамата пилоти, които загинаха при падането на вертолет Ми-17 в Пловдив.

Капитан Пламен Пантилеев на 48 години и капитан Стоян Неделчев на 45 години оставят по две деца без баща. 

С пълен военен церемониал ще бъдат изпратени загиналите пилоти. Поклонението пред тленните останки ще се състои от 10.00 часа на Централните гробища в град Пловдив.

Капитан Пантилеев е от град Бяла, летец-пилот II клас с над 600 летателни часа, награждаван е многократно. Женен, с две деца.

Капитан Стоян Неделчев е от Елхово, служи във ВВС от 21 години. Той е летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа и също награждаван многократно. Женен, с две деца.

От началото на годината двамата пилоти са имали едва по около 18 часа нальот.

При катастрофата оцеля бордовият инженер офицерски кандидат Алексей Каменов, който е в болница със счупени ребра и травма на крака.

Първите резултати от разследването, които трябва да покажат какви са причините за инцидента, ще станат ясни най-късно до месец. 

По първоначална информация причината е техническа неизправност. От прокуратурата вече изключиха версията за човешка грешка.

Военният министър Красимир Каракачанов каза, че вероятно става въпрос за неизправност в опашния винт на вертолета, който преди повече от година е преминал основен ремонт в държавното дружество "Терем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови