СДВР: Без шествия за дербито в неделя, 21 фена със забрана за мача Левски - ЦСКА

OFFNews 22 февруари 2019 в 13:53 1786 0

Мачът между Левски и ЦСКА в неделя на Националния стадион е определен като "рисков" и СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща. 

Дербито е от 13.00 часа. В деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса, а само онлайн. Привържениците на отбора домакин ПФК „Левски” ще бъдат настанени в сектори „А” и „Б”, а тези на ПФК „ЦСКА – София” - в сектори „В” и „Г”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Феновете ще бъдат допускани с документ за самоличност и билет /пропуск/ за футболната среща. Малолетните ще влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както носещи забранени предмети и вещи: огнестрелни оръжия; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, в това число и парфюми; чадъри. Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охрана на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 11:00 часа, уточняват от СДВР. 

Няма да бъдат допускани шествия на феновете, които да блокират движението, обясни старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. По думите му мерките ще обхванат цяла София - от крайните квартали до центъра. Ще се охраняват спирките на градския транспорт и метрото, допълни той. Направени са маршрути, по които да се придвижват феновете на двата отбора, за да се избегне евентуално засичане между тях. След края на мача едната агитка ще бъде задържана на стадиона, за да може феновете на другия отбор да се изнесат безпроблемно от стадиона. При равен резултат на стадиона ще бъде задържана агитката на гостуващия отбор. При победа на един от двата отбора на стадиона ще бъде задържана агитката на спечелилия отбор, а феновете на загубилия отбор ще напуснат стадиона", уточни Златанов.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 08:00 часа днес до 20:00 часа на 24 февруари, неделя - при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски";
от 08:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя - на моста пред Национален стадион "Васил Левски";
от 09:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя - на ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски".

От 12:00 часа до приключване на футболната среща на 24 февруари, неделя, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови