Сачева: Предсрочните избори могат да бъдат най-рано през декември

Защото трябвало да се организира машинното гласуване

OFFNews 19 юли 2020 в 22:44 2895 4

Снимка Министерски съвет

Деница Сачева

Предсрочните избори могат да бъдат най-рано през декември, ако се стигне до оставка. Това каза в интервю за БГНЕС социалният министър Деница Сачева.

„Изборите могат да се проведат най-рано през декември, защото трябва да се организира машинното гласуване. Законът казва, че трябва да има машинно гласуване, а същевременно ние още не сме започнали да го организираме. Това означава, че няма да може да изпълним закона. Ние ще влезем в спирала от кризи, закононарушения, протести, проблеми и всякакви други неща, които няма да доведат до нищо добро. Ако вариантът за предсрочни избори е най-рано декември, то какъв е смисълът да не се изчака до март“, коментира тя.

Според нея и в интерес на хората е да има действащ парламент, защото служебен кабинет без парламент не може нищо да направи. Коалиционните партньори ще решат какви кадрови промени да направят след вота на недоверие.

„В следващите месеци, за хората, е ключово важно да има действащ парламент, за да може да се приеме актуализация на настоящия бюджет, която е неизбежна, предвид многото разходи, които бяха направени. Трябва да се приеме нов бюджет за новата година, не може да влезеш в следващата година със стария бюджет. Има много неща, които предстоят да бъдат предприети, за които е необходима законодателна промяна, за част от мерките, които обсъждаме. Ако има втора вълна на коронавируса и е необходимо да се направят нови промени, включително и да се удължи възможността за използване на фонд „Безработица“ за мярката 60/40 и не само за това, ако трябва да увеличим размера на обезщетенията за безработица и за хиляди неща, които биха могли да са полезни за хората, служебен кабинет без парламент нищо не може да направи“, каза Сачева и добави, че ключът към това да преминем зимата е в това да има действащ парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12285

4

Красимир

20.07 2020 в 11:22

Събирайте си багажа и да ви няма боклуцииии. ОСТАВКА!

20699

3

Новак

20.07 2020 в 07:18

Подкрепяте един луд човек! Не след дълго сами ще се срамувате от себе си, но и децата ви ще се срамуват от вас. Сигурно ползите ви са по-големи от това ?!

4109

2

Дедовия

20.07 2020 в 05:35

Бе тая кифла много взе да разбира от всичко? Кога поумня толкоз?

12262

1

ivan bikov

19.07 2020 в 23:42

Ми кво дремахте та не изпълнявате закона бе?