Съдът пусна строежа в градинката, заради който Иванчева стана кмет на Младост

OFFNews 28 август 2018 в 15:22 15032 1

Снимка Архив

Строеж пред бл. 19 и 20 в Младост 1, протестите срещу който свалиха предишния кмет на района Цвета Авджиева и доведоха до популярността и избора на обвиняемата днес Десислава Иванчева на поста, ще има.

Това реши окончателно Върховният административен съд, става ясно от публикация на Авджиева във фейсбук. 

Скъпи приятели, спомняте си, че на 15 август 2016 г. подадох оставка като кмет на район "Младост" заради възникналия казус със строежа в района на бл. 19 и бл. 20 в ж.к. "Младост 1". На 22 август 2016 г. под натиска от страна на ИК "Зелен Младост", тогавашният гл. архитект на района издава Заповед за спиране на строителната дейност. След няколко съдебни инстанции, в петък (24.08.18) Върховният административен съд окончателно постанови, че преустановяването на строежа е незаконосъобразно, написа Авджиева. 

На страницата на Десислава Иванчева, която вече е в сливенския затвор като подсъдима, се появи коментар: Каква радост, какъв възторг... Бившата кметица Авджиева коментира, че според съда пред бл. 20 ще има строеж. Казусът е интересен, защото г-жа Фандъкова обеща, че там строеж няма да има. Да видим. 

ВАС оставя в сила решение № 4873/18.07.2017 г. на Административен съд – София-град по адм. дело № 9254/2016 г. Главният архитект на района оспорваше отмяната на решението си за спиране на строителството в градинката, но магистратите постановиха, че разрешението за строеж на терена е в сила.

Според съда, строежите върху имоти частна собственост, могат да бъде забавяни, но не и спирани от местните общини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови