Съветник от Атака: София да реши проблема с колите от други градове

В столицата са регистрирани почти 700 яхти и кораби

OFFNews 11 декември 2019 в 15:15 4699 0

София трябва да реши проблема с автомобилите, които на са регистрирани в столицата и не плащат данъци тук, но допринасят за мръсния въздух и разрушаването на инфраструктурата в града. 

Това заяви общинският съветник от Атака Борислав Иванов, който е част от групата "Патриоти за София, на заседанието на финансовата комисия днес. Ще предприема инициатива в тази посока, допълни той. 

Със седем гласа "за" и шест "против" - на БСП и Демократична България увеличението на данъците за старите коли и при сделки с имоти, което предложи кметът Йорданка Фандъкова, бе прието от комисията. 

В София има регистрирани 19 000 мотора, 6400 мотопеди, 97 триколки, 350 яхти, 345 кораби и 27 моторни шейни, данъците за тях няма да се вдигат, показа справка на зам.-кмета по финанси и транспорт Дончо Барбалов. От товарни превозни средства в момента се събират около 5 млн. приходи, каза още той и уточни, че данъците при тях се формират по закон не както при другите автомобили.  

По думите му влекачите имат забрана да влизат в центъра на столицата, плащат такса за това, както и различни други такси, които няма пречка да бъдат обсъдени в СОС.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови