Съветник от ВМРО иска кметът и вътрешният министър да спрат „София прайд“

OFFNews 06 юни 2017 в 10:29 3834 7

Писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и министъра на вътрешните работи Валентин Радев изпрати общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера с призив да не позволяват провеждането на гей парад в София. 

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо.

Общинският съветник от ВМРО поставя питания към вътрешния министър относно обезпечаването на сигурността при провеждане на такъв вид шествия. Пита се колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на „София прайд“, плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това. Контрера поставя също и въпрос дали министерството е правило оценка на въздействието с оглед ангажирането на значителен полицейски ресурс за охрана на мероприятието.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г. 

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци.

ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията „София прайд“ е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството. Участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани, смяна Контрера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

7

Перко

07.06 2017 в 11:39

Тая сутрин бяха напълнили студиото на нова с педали. Жалки картинки ... Що не идат да си направят парада в Чечня :)

26179

6

ELPIDA

06.06 2017 в 13:08

Един, единствен път гледах прайд на ЛГБТ-а.
Обръгнах от грозотата и извращенията.
Подкрепям искането на Контрера.
Императивно съм против браковете им и осиновяването на деца.

42249

3

Denis Rizanov

06.06 2017 в 11:11

Абе като казах Катар, някой няма ли да се сети да прочете какво са написали из фейса трайчо уволнения, радан позхлъзнатия и пешо реаниматора? А боци?
Тия експерти нямат ли мнение по въпроса?
А онова къдрокосото с очилцата?
А грездалинка? лови ли риба в река Потомак?

42249

2

Denis Rizanov

06.06 2017 в 11:08

А да не отварям дума какъв ръст на донорството щеше да настъпи. Откъдето и да го погледнеш все щяхме да бъдем на кяр!
Ето онова сексуално неустановено къдраво същество опита, конференции им прави тук на джихадистите, в Ботевград и Правец... Но една фтичка пролет прави ли? И банкянския анадолец и той до Катар ходи... но всуе, напразно!

42249

1

Denis Rizanov

06.06 2017 в 11:06

Прайда е идеално място да се развихрят 3-4ма с ками. ъЩе влезем във фокуса на световните агенции, ще угасят айфеловата кула, ще издигнат плакати "софия ние сме с теб"...
Обаче нямаме матриал като англосаксонците. Те си го отглеждат трето поколение у тях си. А ни до някакъв нещастен трафик само сме стигнали... Няма стратегическо планиране в държавното ни управление. Ако бяхме наблегнали още началото 90-те с вноса на борци за свобода... Сега къде щяхме да бъдем... Заспала работа.