Сделка за над 100 хил. е в основата за двойното убийство в София

OFFNews 18 май 2017 в 19:49 4959 4

Сделка за от над 100 хил. е в основата за двойното убийство в София

Снимка Булфото

Сделка за над 100 хил. лева е най-вероятата причина за двойното убийство в София в четвъртък. Стрелецът е 57-годишният Драгомир Драгомиров, който е собственик на строителна фирма. Убитите са мъж и жена съответно на 38 и 60 години, които са извършвали надзор на обекта, чийто подизпълнител е бил Драгомиров. 

Той е трябвало да получи от двамата убити възнаграждение от над 100 хил. лева. 

Третият пострадал е 35-годишен мъж, който е син на убитата жена. Той е в тежко състояние и животът му е в опасност. 

Убиецът и пострадалите са имали среща, за да уредят сметките си в сряда. На следващия ден обаче нещата излезли извън контрол, което довело до стрелбата, стана ясно на съвместен брифинг на прокуратурата и МВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че мотив за тежкото престъпление са неуредени финансови сметки. Няма данни за предварителна подготовка на престъплението. Той обясни, че убиецът и пострадалите са имали среща за тези неуредени сметки и във сряда, а при срещата им в четвъртък най-вероятно нещата са излезли извън контрол и се е стигнало до тежкото престъпление.

Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов поясни, че няма преки очевидци на стрелбата, но има установени свидетели на скандала между извършителя на престъплението и убитите. Свидетелите се разпитват, а една от версиите, които се проверяват е, че мъжът и жената са дължали пари на извършителя.

Иванов уточни, че тримата не работят заедно за първи път.  

Драгомиров е стрелял със законно притежаван пистолет "Берета", за момента не се потвърждава версията, че пистолетът е бил със заглушител. Съседи твърдят, че не са чули изстрели. 

В Брюксел вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не свързва стрелбата с разчистване на сметки сред организираната престпънсто, а стрелецът вероятно има психически отклонения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

19.05 2017 в 09:52

Аз заставам зад този Драгомир и смятам, че между него и билкаря от бургаско има много общо.
И двамата са оценили много добре ситуациата и положили максимални усилия да опазят бизнеса си от опропастяване и заграбване. И двамата са стигнали до задънена улица след многократни обещания и отмятане от постиганите договорки.
Драгомир е подизпълнител с повече от 100човека персонал. Построил вече 1 сграда на хохъла-инвеститор, която е получила А-16 през април тази година. Междувременно му строи втора и е направил изкопа на трета. Пак на същия "инвеститор". Сумата, за която се говори, че стои в дъното на неуредиците е около 170К от тях 120К са от първата сграда. И смятам, че "дмитро куропаткин" си е получил какво си е търсел. Даже той е минал леко, избягал е от възмездието.

77927

3

El Commandante

19.05 2017 в 09:19

За някви кирливи сто бона да убиеш двама души е яко тъпо, да не говориме че се преебаваш сам завинаги....