Селският кмет, който поиска да забрани рока: Тая музика няма почва тук

OFFNews 20 септември 2017 в 11:19 25438 4

Рокът няма почва тук - с тези думи кметът на с. Секулово Хакъ Ибрям защити решението си да поиска забрана за рок фестивала, който се проведе в повереното му село на 9 септември.

През последните дни указание от МВР обикаля мрежи и предизвиква възмущение - то гласи, че рок музиката би могла да настърви местните роми и те да предизвикат масови безредици и за това по-добре фестът да се премести от селото. Указът на МВР дошъл след като кметът Ибрям се обърнал към местното РУ.

Пред Нова телевизия Ибрям отрече обвиненията, че е казвал на хората от селото да не ходят и бойкотират фестивала.

Въпреки мнението на МВР, фестивал се е провел, тъй като разрешение за него има от голямата община Дулово.

"Събитието се проведе с огромен успех, без етническо напрежение, а всички бяха много щастливи, че в селото има такова събитие. За ромите това е откриване на една нова врата", сподели пред OFFNews Божидар Христов, един от организаторите на събитието.

Христов днес също бе в Нова, като той използва ефира, за да пита риторично кмета Ибрям какъв е етносът на музиката и има ли изобщо такова нещо.

OFFNews попита Христов как и защо са решили да правят рок фест в малкото силистренско село. "Първото и най-главно бе любовта към музиката на мен и председателя на читалището. А и не виждам пречка тук да се прави такова събитие. В Каварна ромското население също е преобладаващо, а знаете за успеха на рок фестивала там."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8016

4

Stanislav Draganov

21.09 2017 в 01:03

Нямаме традиции в рока? :D :D :D Да, не като на Запад, но тази музика се появява тук малко след като се е родила на Запад. Рокът е един от много малкото музикални жанрове, които постоянно се развиват през годините. Да не кажа, че може би е единствения. Точно затова е жив под една или друга форма в наши дни. И от както съм малък, рок-метъл музиката само повишава своето присъствие в България. Това, че някои хора живеят и съществуват само в чалга и хип-хоп среди и мирогледа им свършва с това, което дават по телевизията, това си е техен проблем. Независимо дали под формата на metal, alternative, hard rock, heavy metal, punk, progressive etc. etc. - той винаги ще е наоколо, ще продължава да се развива и винаги ще бъде трън в задника на тесногръдите и ограничени хора! Живи и здрави :D

8016

2

Фей Методиева

20.09 2017 в 14:20

Уау. Геният ти блика. Понеже в Криско имаме такова бъдеще и е такава традиция. Нюс флеш - класическият рок е тук от десетилетия и няма намерение да се маха. Кати цеиш толкова рапът отиди в някое американско гето и си стой там.