Семейство на пилот остана без дом след пожар

OFFNews 26 февруари 2019 в 08:49 4005 0

Снимка бТВ

Семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след пожар. Бременната в 9-ия месец жена, заедно с двете си деца и съпруга си се спасили на косъм от огъня.

Пожарът тръгнал от комина, разказаха Константина и Петър Димитрови по бТВ. „Реагирахме на момента, загасихме печката, два пожарогасителя се изсипаха в зоната на пожара. Мислех си, че ще задуша ядрото, за да не се разпространи. Пожарът обаче се разпространяваше с огромна сила”, обясни мъжът. 

Семейството останало само с дрехите на гърба си, в момента живеят при сестрата на Константина. Петър е пилот в Авиобаза „Граф Игнатиево”, семейството очаква да получи жилище от военните.

Изгорялата къща е почти нова, строена е около 2 години, а семейството се е настанило в нея през лятото на миналата година. Тя е ипотекирана и застрахована.

„Къщата е с дървена конструкция и не подлежи на ремонт, всичко е срутено до основи – няма стени, подове, тавани”, каза още Петър. 

Според съседи къщата е изгоряла за минути. Кметът на с. Брестник заяви, че се събират средства и електроуреди от първа необходимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови