Шалом благодари на Гешев за забраната на БНС - Еделвайс

OFFNews
14 февруари 2020 в 11:39 | 2033 |0

Организацията на евреите в България“Шалом“ благодари с писмо на главния прокурор Иван Гешев за усилията, които полага в борбата срещу антисемитизма и езика на омразата. 

Ръководството на организацията подкрепя предприетите от Прокуратурата на България действия за наложената забрана на дейността на „Български национален съюз – Еделвайс“.

Българската еврейска общност винаги е изразявала пълната подкрепа за правомерните действия на българските власти и високо цени Вашата важна роля и усилията Ви за гарантиране на демократичните устои на нашата държава и за защита на правата и свободите на гражданите“, се казва още в писмото до главния прокурор.

Във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България Иван Гешев проверка по реда на гражданско-съдебния надзор за законосъобразност на дейността на сдружение с нестопанска цел, на 10.02.2020 г. Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) искова молба за прекратяване регистрацията на „БНС-Еделвайс“.Няма коментари към тази новина !