Шалом дари 33 хил. лева за кампанията на Лекарския съюз ''За героите в бяло''

OFFNews
27 март 2020 в 12:54 | 1368 |0

С дарение в размер на от 33 027.91 лв. Организацията на евреите в България „Шалом“ се включва в Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло", зад която с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов, съобщи БЛС.

Дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията от COVID -19.

Организацията на евреите в България „Шалом“ е признателна и помни подкрепата на БЛС от 5 ноември 1940 г., когато Управителния съвет на съсловната организация настоява с писмо пред Народното събрание да не бъдат прилагани ограниченията, предвидени в Закона за защита на нацията към евреите - допълват от Лекарския съюз.

От „Шалом“ изразиха готовност за обновяване на списъка с дарители, които към 27 март са 11 фирми и физически лица.

Ето кои са те:

1. Deloitte Bulgaria
2. Plus 500 Bulgaria
3. MOTO-PFOHE
4. Егоси Консълтантс
5. Елисее груп
6. Контракс АД
7. г-н Даниел Лорер
8. г-н Виктор Меламед
9. г-н Димитър Цоцорков
10. г-н Бони Бонев
11. г-н Васил Колев

Ако искате да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

"Кампанията е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com".

Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа! Само заедно можем да се справим!" - пишат още от Съюза.Няма коментари към тази новина !