Шефът на Арсенал: Няма да има съкращения в завода

OFFNews 29 април 2020 в 15:31 2006 0

Снимка БГНЕС

Преди месец от оръжейния завод "Арсенал" уведомиха бюрото по труда за бъдещи намерения за освобождаване на до 2000 души с дата 29 април

Пред БНР изпълнителният директор на завода в Казанлък - Николай Ибушев, е категоричен, че към днешна дата няма съкращения и "най-вероятно няма и да има".

"Няма съкращения на хората, а има нормално текучество, свързано с хора, които напускат по взаимно съгласие или такива, които не са издържали изпитателния срок, както има и хора - пенсионирани или починали", увери той. 

По думите му всичко е много динамично.

"Възможно е дори да започнем да назначаваме хора. Има осигурена работа за всички над 8000 души в предприятието", каза Ибушев.

Той поясни, че преди един месец, когато е направено уведомлението, е било планирано, че за около месец ще се направи съответния подбор и сметка.

"Към тогавашния момент имаше много неизвестни в нашия бизнес. Светът беше току-що беше навлязъл в условията на тези пандемии. Нашите прогнози бяха за освобождаване на до около 2000 души. Изтече много вода. Нещата са много динамични в нашия бизнес. Продуктите ни не се продават всеки ден равномерно, при нас нещата са импулсивни - днес има договор, десет дни няма, има жестока неритмичност", обясни изпълнителният директор.

Ибушев заяви, че продукцията 100% се изнася в чужбина и "сме зависими от нашите потенциални купувачи". Директорът подчерта, че щом няма съкратени хора, значи има осигурена работа.

"Никой не държи хора без работа, без да ги съкрати. Нямаме няма нито един съкратен", още веднъж съобщи той. 

Дали заводът ще кандидатства по схемата 60/40 Николай Ибушев отговори, че все още не е обсъждан този въпрос и той не стои на дневен ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови