Шефът на МВР-Габрово е подал оставка заради безредиците

OFFNews
12 април 2019 в 16:52 | 2412 |2

Младен Маринов, министърът на вътрешните работи, е поискал оставката на директорка на полицията в Габрово поради протестите от изминалите нощи, съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство.

По данни на БНР, директорът на Областната дирекция на МВР в Габрово си е подал оставката. Самият министър ще се завърне у нас спешно от Лион, където е по работа.

Той изтъква, че директорът на полицията в Габрово носи отговорност за размириците в последно време. След проверка на случилото се може да бъдат уволнени и още служители на МВР.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви в Дубровник, че очаква още днес директорът на МВР в Габрово да подаде оставка и така да поеме отговорност за безредиците в града.

Припомняме ви, че протестите в града започнаха, след като трима мъже от ромски произход пребиха продавач в магазин. След снощните размирици пък бяха арестувани четирима души.

Препоръчани материали
kokoten

Рейтинг : 1151

12.04 2019 в 18:31 2
+ 0
- 0
...по навик,давай оставка,щото има проблем...идиотско...омръзнаха дори на себе си....почвайте да бегате...
полит-пор

Рейтинг : 1000

12.04 2019 в 17:15 1
+ 2
- 0
вЕрно ли шефът на МВР Габрово е баш-грешният човек в този случай? Това ли ще реши проблема? Е , заради подобен тертип на справяне с реалните и серозни проблеми в странаат ГЕРБ ще си отиде и слава богу! Когато некадърността и корупцията са стандарт в управлението - оправия няма !