Шефката на НАП: Беше тежко, но много добре обмислено решение да не прекратя отпуска си

OFFNews 29 юли 2019 в 10:42 24855 10

Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план.

Това изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова мотивира в интервю за bTV отсъствието си от агенцията по време на кризата с теча на данни. 

Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията, добави Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя отговори, че в момента най-важното е да се преодолее кризата. "Оставки се подават лесно в труден момент", заяви Димитрова.

По думите на изпълнителния директор в НАП са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.

Малко са хората, които са специалисти в тази област, и аз наистина разчитах на колегите, които отговарят за сигурността на данните, коментира тя думите на министър Горанов, че ѝ има доверие за всичко освен по отношение на IT сигурността.

Димитрова добави, че ѝ предстоят срещи и след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

10

MARGARITAS

02.08 2019 в 14:44

Покъртително! Ми да беше си подала оставката бе, другарке! Като личните ти причини са по-важни - стой си в къщи! Явно не си за такава работа! Пък и да и се възхищаваме на тежкото решение! Наглост!

23293

9

Стефан

30.07 2019 в 05:21

Проблемът е в обяснението на отпуската, еле па с "трудна лична причина". В десети клас това може да мине, а за върхов чиновник - не.
Каквото и да се е случило, личната причина е смешна, в сравнение с личните проблеми на пет и половина милиона граждани. На които е обещана сигурност, но е разрушена.
За сравнение:
Когато хирургът застава до масата - вече няма право на лични причини. Макар че държи само един живот.
Когато уличното ченге се изправя срещу бандит - също няма право на лични проблеми - зер защитава гражданите.
Нататък по списъка.
Нереално тъп кризисен пиар.

8931

8

AnderXale

29.07 2019 в 18:34

"Малко са хората, които са специалисти в тази област, и аз наистина разчитах на колегите, които отговарят за сигурността на данните, коментира тя думите на министър Горанов, че ѝ има доверие за всичко освен по отношение на IT сигурността." - В България има едни от най - добрите ИТ специалисти в световен мащаб. В София са разположени едни от най - големите ИТ световни фирми. А на тези пак матряли им бил лош...

12182

7

sawall

29.07 2019 в 17:25

Проблемът за мен не е в отпуската. И да си я беше прекратила какво щеше да стане различно? Проблемът е, че работата не е свършена, а от (явно) 2012-та се знае, че има проблем. Да, такива неща стават, дори и някой да се беше отнесъл сериозно към защитата на данните - а то не е така. Но тогава трябва да има план, да се действа организирано и да се дават дисциплинирани изчвления. А то - Горанов и ББ се разгащили и говорят глупости, НАП лъжейки успокоява хората... Това просто значи, че на най-високо ниво има несериозно отношение, некомпетентност и неразбиране. Та така, догодина пак ще сме тук и ще говорим за същото, ако я караме така през просото.

20699

6

Новак

29.07 2019 в 14:32

Ще има виновни - както личи от думите на госпожата виновният ще бъде ИТ -то. А всъщност той е жертва на управленската некадърност на герберастията.

15414

5

Hihi1981

29.07 2019 в 13:22

Пак няма виновни!!!Кое ще е следващото- най вероятно пенсионната система!?

20699

4

Новак

29.07 2019 в 12:11

Наистина може да има лична причина да не си прекъсва отпуската - дано да не е по неприятен повод. Проблемът е, че преди това не е създадена организация - по-точно създадена е дезорганизация по отношение на защитата на данните. Не се знае дали само тази сфера е занемарена или има и други дейности в такъв батак - за това просто се чу. А за това вече се носи лична отговорност. Тя е длъжна да подаде оставка, а началникът и да реши дали тя ще се оправя с проблема или друг.
Само, че първият, който трябваше да е подал оставка е шефът й , а той се правеше на шегаджия. И неговият шеф също.
Така че рибата е вмерисана от главата.
А най-виновни сме всички ние , че не ни увират главите, че управлява ли те простотията бедите ще следват една след друга - КТБ, Търговски регистър, НАП, чумата, срив на туризма - какво ли е следващото?

14469

3

случайно прочетох

29.07 2019 в 11:06

Покъртителна наглост!

17439

2

мнение от IP

29.07 2019 в 11:05

Таз госпожа все пак е добре да знае, че е директор на изключително важна институция и заплатата и за това е огромна за българския стандарт. Би трябвало да сложи на кантара това, когато преценява отговорностите "в професионален и в личен план". Като се замисля за възможните "много важни и отговорни лични причини", които другите хора понякога съчетават по много труден начин и с много по-ниски доходи , не я оправдавам. Ако пък личните отговорности са толкова тежки и важни, винаги може да отиде на по-малко отговорна длъжност.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

29.07 2019 в 10:57

Да!!! Наистина трудно решение за една калинка в правителствената градинка...
Ша си нарушава тя кефа.. Ама институцията и горяла.. Пожар някакъв си там бушувал..
Кво от това.. Заплатката от 5 000 лв си върви.. Пък за Коледа - бонусче ша си разпише.. Самата тя, на самата себе си.. На 80% от годишната заплата - Някакви си има няма 48 000 лева бонусче.. На 100 000 лева да ги закръгли..
Ми трудила се е калинката.. За добра работа тез парички на матряла от него си ги взима..
Туй добре да са трудиш, та институцията ти да са издъни.. СНН заглавие да пуска - "ХАКНАХА ЦЯЛА ДЪРЖАВА!""..
Вие знаете ли къф ЗОР е.. Зор, зор, зор..