Шествие по Витошка в защита на Лозан Панов и правото

OFFNews 30 януари 2019 в 09:04 3470 1

Шествие от НДК до Съдебната палата по бул. "Витоша" организира инициативата "Правосъдие за всеки" на 4 февруари. Мотото на протеста е "Да защитим правото и съда от прокуратурата и олигархията". 

Митингът е насрочен за 18 часа. Според организаторите му във фейсбук "Законността е погазена, върховенството на Правото е застрашено, свободата и демокрацията вече са в голяма опасност! Могат да ви арестуват тайно; могат да ви обвиняват безкрайно; могат да ви вземат веднага имуществото със само едно прокурорско действие и един акт на КПКОНПИ; могат да ви държат в ареста с месеци и да ви раздадат "специализирано правосъдие" по Прокурорски модел от Вишинско време; могат да обвинят и адвоката Ви и да го отстранят от процеса... Могат всичко, но все още не владеят Съда".

Според "Правосъдие за всеки" се подготвя "процедура по отстраняване на Председателя на Върховния Касационен съд, Лозан Панов, след доклад на Инспектората към ВСС".

Върховният съд е единственият гарант за точното и еднакво прилагане на законите от съдилищата, а достойнството и смелостта на съдия Панов са последна преграда пред пълното овладяване на съдебната система от Олигархията! Ще го позволим ли или ще кажем високо "Стига вече толкова"?!, пишат още от "Правосъдие за всеки". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

30.01 2019 в 15:19

Не може ли тези протести да са в почивен ден, за да се включат и работещите?