Шумен, Търговище и Велики Преслав без вода на 14 януари

OFFNews 02 януари 2020 в 19:01 4876 0

Снимка Dariknews.bg

Планирано поетапно спиране на водата предстои в Шумен, Велики Преслав и Търговище на 14 януари, съобщи Радио Шумен, акто цитира ВиК дружеството.

Спирането ще е само за един ден. Подаването ще бъде преустановено в 1:00 ч на 14 януари. Това се налага заради извършването на ремонт на довеждащия водопровод от яз. "Тича".

От водното дружество уточняват, че ремонтът ще се извърши само при благоприятни метеорологични условия, които да позволяват на екипите да работят нормално. За началото на ремонтните дейности всички ще бъдат своевременно уведомени.

До тази дата водата ще бъде спирана само в случай на мащабна авария.

Кметът на община Шумен Любомир Христов обясни, че вече се е свързал с областния управител, с когото ще организират в понеделник среща на Асоциацията на ВиК дружествата:

“Ние искаме да поставим изисквания, условия към ВиК оператора - през този период, през който няма да има вода да бъде осигурено водозахранване отнякъде или водоноски в кварталите, тъй като имаме детски градини и болници. Предварително да бъде осигурено всичко това и чак тогава ще се подходи към спиране на водата, също така и по кварталите“, казва пред националното радио кметът на Шумен Любомир Христов. Според него е възможно ремонтните дейности да продължат по-дълго от предвиденото, защото първо трябва да се източи, а след това да се напълни цялата система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови