Сидеров за Артекс: Какво да правиш, човек се изкушава

Патриотите може да се явят заедно на евровота

OFFNews 23 март 2019 в 16:06 7677 2

Снимка Дарик

Волен Сидеров коментира оставките в ГЕРБ, които последваха след скандала с продажбата на изгодни имоти от фирма "Артекс" на Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, Цецка Цачева и кумицата на Цветанов, която е зам.-министър. Според него Цветанов не е министър, че да подава оставка, но със сигурност ще има размествания за него, предаде "Фокус".

"Нека се види всеки един случай. Цветанов е другата основна фигура в ГЕРБ, нито тази заместник-министърка е известна. Вероятно Борисов ще поговори и с нея. За Рашидов е съвсем друг случай. Той има парите да си купи и къща, и апартамент. Там не можем да говорим, че политиката му дава някакви привилегии. Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера. Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която ще рухне. Не мисля, че е така. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб", коментира Сидеров.

Той смята, че сделките за апартаментите са законни, но въпросът дали са морални не е съвсем ясен, тъй като те са купени на преференциални цени, които повечето българи не могат да си позволят.

"Основният проблем е, че в България започва да има едно разделение между хората, между политическа класа
и българи, които живеят зле. Това е вече основният въпрос. Много пъти съм казвал, включително на моите колеги в Тройната коалиция: „Не се самозабравяйте, властта не е тояга, а отговорност“. Какво да правиш, човек се изкушава. Ние сме слаби същества“, философски заключва политикът.

Относно предстоящите евроизбори, лидерът на "Атака" заяви, че патриотите може и да се явят заедно, ако Ангел Джамбазки бъде избран да води евролистата.

 „Готов съм на отстъпки и компромиси лично като лидер на партия „Атака“. Вече решението зависи от третия ни партньор. Надяваме се разумът да надделее. Лично нямам претенции за участие в листи“, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

23.03 2019 в 21:07

А!!! Да си водиш любовницата в Париж и Варадеро..
Да са прайш на мъж в самолет на Луфтханза.. Пред клекшопа на Раковска.. Пред студентите от НАТФИЗ..
Да викаш "Ку... на Бойко" изпод пластмасова масичка.. Па първа ку... да му станеш..
Да осребряваш златното си пръстче за сметка на здравните вноски на българите...
Изкушаващо си е.. За УЖКИМ политиците...

12086

1

peter daskalov

23.03 2019 в 20:16

Като се изкушава, да оди на село да сади картофи! Не е нужно да се напъва с празна кратуна ( и то ръбеста) да става политик!