Силен вятър в 21 области, нахлува студен въздух

OFFNews 12 февруари 2019 в 06:05 1396 0

Снимка pixabay.com

Силен вятър със скорост 14-19 м/сек и възможни пориви до 21-24 м/сек ще духа днес в повечето райони на страната. Заради него в 21 области е в сила жълт предупредителен код за потенциално опасно време, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще е от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. От запад на изток на много места ще има валежи от дъжд, които с понижението на температурите в планинските райони в западната половина на страната ще са и от сняг.

Минималните температури тази нощ паднаха до 0°, а средните максимални през деня ще са между 4 и 9 градуса.

Преди обяд на отделни места, главно в централните и източните райони на страната, ще вали дъжд. В планините валежите ще са от сняг. След обяд преваляванията в повечето райони ще спират, а привечер вятърът ще отслабва и в източните райони ще се ориентира от североизток.

Над планините ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще вали сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър, по високите части - от запад-югозапад. Дневните температури ще се понижат чувствително в сравнение с изминалите топли дни и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще вали дъжд. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Днес слънцето изгрява в 7:29 часа и залязва в 17:53 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови