Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Симеонов: Заведенията около „Какао Бийч“ са незаконни – да се съборят!

OFFNews - Бургас 04 юни 2018 в 13:42 9246 4

Пет заведения на Южния плаж в „Слънчев бряг“ са незаконни и трябва да се съборят. Това обяви на брифинг в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Той ги сравни с МОЛ-ове, защото са посещавани от хиляди души, били без проекти, без строителни разрешения и ако конструкциите им не издържат, ще нанесат сериозни поражения.

Заведенията били „абсолютно незаконни“, посочи Валери Симеонов и уточни, че става въпрос за „Какао бийч“, „Ла кубанита“, „Бедрум“, „Дъ уан“

Те ще бъдат премахнати, ето ви новината от днес“, коментира той.

Обектите са незаконни, защото реално се водят сгради, коментира Валери Симеонов. По ЗУТ трябва, щом като са над 200 души, то да имат категория на строеж, а в дискотеките имало по 4 000 посетители.

Относно това кога ще се случи подобно нещо, Валери Симеонов насочи журналистите да питат регионалния министър Николай Нанков, пояснявайки, че вече му е подал сигнал още преди дни.

Общо 11 – 12 обекта в „Слънчев бряг“ нарушавали Закона за устройство на територията, поясни Валери Симеонов. На Южния плаж в Несебър пък имало незаконно преграден общински път и нелегален паркинг, добави вицепремиерът.

Там просто е… Решил Маджо, решил Брендо ли… Какви са там някакви такива… И си направили каквото си искат. Бариерите са на общински пътища. И те ви взимат по 10 лв., за да влезете през бариерата“, коментира Симеонов.

Относно първата му, за сезона, проверка за висок шум в заведенията в комплекса, вицепремиерът каза, че се ориентирал по децибелите. „Патакламата“ и „гюрултията“ била съсредоточена около главната и крайбрежната алеи в „Слънчев бряг“. Още първото заведение, в което влезли, било в нарушение. Имало „някакви яки“ момчета, които се опитали да спрат него и полицаите, но в интерес на истината „не се опъвали много“. Симеонов бе категоричен, че проверките ще продължат, а новият закон, уреждащ шума, ще бъде приет през този месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7489

4

Angel Ivanov

05.06 2018 в 07:23

Валери Симеонов е единствения автентичен патриот от така наречените "обединени патриоти" - последните са всъщност " ОБЕДИДЕНИ ПРЕДАТЕЛИЛИ"

12373

3

Emigirl

04.06 2018 в 16:17

Хич не го харесва тоя Слънчев бряг или по-скоро избрани части от него...

17156

2

aviatora

04.06 2018 в 14:08

Боклук, а хотелите около "Какау биич", законни ли са бе...Дюн, Оазис и т.н. Симеонов, мангал си!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!