Системата ни убива: Възмутени сме от отстраняването на Бисер Петков

OFFNews 30 ноември 2019 в 11:51 3176 0

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" се обявиха срещу поисканата и приета от премиера Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков.

Те излязоха с отворено писмо до министър-председателя, в което се казва:

Възмутени сме от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на МТПС! Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!

Припомняме, че имено МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - ЗХУ и ЗСУ. Имено при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки! Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС!

Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша!

За оставката на Петков се разбра от кратко съобщение на пресслужбата на МС. Мотивът на премиера да я поиска били "натрупани във времето основания". От текста ставаше ясно, че Борисов смята, темповете на работа в Министерството на труда и социалната политика за незадоволителни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови