Скъпите чадъри на Каваците си заслужавали цената, казва концесионерът

OFFNews 04 юли 2019 в 09:52 19493 8

Цената от 70 лева за сянка на плажа на "Каваците" е оправдана, заяви представител на концесионера в интервю за bTV.

Повод за това стана широко коментирана касова бележка, която турист пусна в социалните мрежи. От нея се вижда, че за ползване на шезлонги и чадър е трябвало да се платят цели 70 лева.

Става въпрос не просто за чадър, а за голям чадър на първа линия с 4 шезлонга, обясниха стопаните на плажа"Каваци - Юг".

„Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите”, коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев.

По думите му често услугата ползват групи от хора, които, като си разпределят сумата, сянката излиза много по-малко. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Към момента единственото констатирано нарушение, е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Междувременно концесионери в района се оплакаха, че работят на загуба и са принудени да слагат по-високи цени, защото плащат висок наем на държавата. За плажа в Черноморец например, където ивицата е по-малка от 150 метра, наемателят плащал 120 хил. лв. на сезон.

Днес, заради зачестилите жалби, министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионерите и наемателите на плажовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

05.07 2019 в 01:37

Има разбира се. Особено в учебниците по история, в уроците за изчезналите държави и цивилизации.
На нормален български, това е разказано по-кратко. Знам го от уроците по български и литература в V клас, тогава учехме пословици и поговорки.
"Гъз глава затрива".
Защо не го знаят министърките, началниците им, "браншовете" (зае... и дума) - не знам:)) Сигурно щото не знам толкова умни думи като тях.

8025

7

Trabajo

05.07 2019 в 00:46

баси мутренския модел на туризъм.
накрая прецака и самите мутри.

нема такава държава, честно.

17439

6

мнение от IP

04.07 2019 в 15:18

Ами луксозно е, ама на мен нощувка в добре обзаведен апартамент от 70 кв.м. на първа линия ми е 90 лв., пък хазяинът не ми обяснява колко му струват новите модерни уреди в кухненския бокс или плазмата и т.н.

23293

5

Стефан

04.07 2019 в 15:17

Това па от кво е направено?

15914

4

поп Дръвчо

04.07 2019 в 13:39

Или има навалица в неговата кочинка, или няма. Това е единствен критерий дали си заслужават цената.

А какъв бил платът, рамката, УВ лъчите къде пиели бира и колко му струвало на него всичко - са второстепенни въпроси.

п.п. Стефане, има бански които пропускат достатъчно УВ за да потъмнява кожата почти равномерно, така че да се хвали кифлата че е била по места където мама не и разрешава да ходи. Не струват осезаемо повече от другите и единственото неудобство е че са пожароопасни.

14469

3

случайно прочетох

04.07 2019 в 13:13

Тоя счупи тъпомера :–))))))))))

А министърКАТА е трябвало да направи проверки и седенки преди сезона!
Добре, че в Гърция няма чак такива тъпанари!

6145

2

kokoten

04.07 2019 в 11:56

Мутрата бърка(което е нормално),плата е УВ-устойчив и не гори за един сезон,което няма нищо общо с пропускливостта на УВ лъчите.На тая основа дори този плат трябва да понижава цената,тъй като,няма да го сменят всяка година.За тиковите столове няма какво да кажа,абсолютно съм съгласен,че дали от чам или от тик няма никакво значение.При една добра обработка чама може да постигне завидна здравина при цена няколко пъти по-ниска от тази на тиковото дърво...какво да се прави-Мутри,г-жа Петрова....Тъпотата,закон е на природата,а интелигентността,мечта човешка....

23293

1

Стефан

04.07 2019 в 10:34

:)))))))))))))))
От ултравиолета пази ВСИЧКО:)))))))))))) А пропускат ултравиолета само разни екзотични материали, за които тия не само не са чували, а и няма да успеят да ги купят никога.
Не знам кво пушат тия, ма не е кво да е, щом им е попречило да завършат гимназия.
И дали рамката е от тик или чам - тя си остава дървена рамка с брезентов парцал, и толкова.
Да вземат и по 200 лева, щом има балъци да им ги дават, това вече явно не интересува никого. Курортистите отидоха другаде.