Слагат 13 тристена в София, ще информират за културните прояви в града

OFFNews 20 февруари 2018 в 16:24 2577 0

Информационни елементи - тристени, ще се появят на 13 места в центъра на столицата. Те ще предоставят информация на жителите и гостите на София за културните прояви в града. 

Схемата за поставянето на тристените е изработена от Гея проект консулт ЕООД след обществена поръчка, тя трябва да бъде гласувана от Столичния общински съвет в четвъртък. Вносител на доклада е главният архитект на София Здравко Здравков.

Всеки от тристените е с площ 4 кв. метра, те са дарение на дирекция "Култура", а поставянето им няма да налага допълнително укрепване или увреждане на настилката, пише в доклада на Здравков. 

Местата, на които ще се появят новите инфо точки са: бул."Витоша" и ул. "Позитано" - пл."Св.Неделя", бул."България" и ул."Проф. Фритьоф Нансен", бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и бул."Драган Цанков", бул."Цар Освободител" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви", бул."Васил Левски" и ул."Врабча", ул."Ген. Йосиф В.Гурко" и ул."Княз Александър I", ул."Ген. Йосиф В.Гурко" и ул."Дякон Игнатий", ул."Георги С. Раковски" и ул."Ген. Гурко", ул."Врабча" и ул."Георги С. Раковски", бул."Васил Левски" и ул."Шипка", ул."Кракра", бул."Янко Сакъзов" и ул."Кракра" и ул."Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Мадрид". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови