Слънце и дъжд и днес, и през почивните дни

Светослав Метанов 29 май 2020 в 05:50 2266 0

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места - временно интензивни валежи. В планинските райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София - 17°, показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - значителна, купесто-дъждовна и на много места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 16° - 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Днешният ден ще продължи точно 15 часа - слънцето ще изгрее в 5:54 ч. и ще залезе в 20:54 ч.

През почивните дни времето ще остане хладно за сезона. Ще има и слънчеви часове, но облачността по-често ще бъде значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони след обяд интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен, а преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18° и 23°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови