Слънце и днес, от сряда - превалявания и понижение на температурите

OFFNews 03 септември 2019 в 06:05 1948 0

Днес времето ще е предимно слънчево. Над Западна България ще има временни увеличения на облачността, но няма да вали, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в Северозападна България ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София - около 30°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България - с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, а на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 28° и 29°, на морската вода - 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Тази сутрин слънцето изгрява в 6:52 часа и ще залезе в 19:58 часа.

В сряда и четвъртък през страната ще премине размит атмосферен фронт, прогнозира още НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на места в следобедните часове, главно в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът в цялата страна отново ще се ориентира от североизток, по Черноморието - от север, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове - с купеста облачност, но само на изолирани места в планините е възможно да превали. Преобладаващите максимални температури ще са предимно между 27° и 32°.

В събота и неделя облачността отново ще се увеличи. Ще се повиши вероятност за валежи, придружени с гръмотевици на повече места в западната половина от страната, а през втория ден - и на изток. Със северозападен вятър температурите отново ще се понижат и в неделя ще са между 25° и 30°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови