Слави дарява 100 000 лева за сестрите и санитарите от Александровска

OFFNews 19 март 2020 в 15:53 6492 6

Шоуменът и лидер на нерегистрираната все още партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви във фейсбук, че дарява 100 000 лева от личните си средства за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница.

Ето и цялата му публикация.

Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: "Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се". И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.

Тъй като в Александровска болница има 35 души - медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.

Това правя аз. Но "то" не съм само аз. Ами "то" сме "ние". И като казвам "ние", се сетих за капачки за кувьози, пари за "Българската коледа", пари за един милион благотворителни акции..

А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това.

Те получават големи заплати - от нашите пари!

Те получават огромни субсидии - от нашите пари!

Те непрекъснато измислят рестрикции за нас - техните работодатели!

Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите.

Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за "ползу роду".

Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде да видим какво могат българските политици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

19.03 2020 в 21:37

И един куп други, които винаги имат за новото за сезона бентли, за нова яхта, за нов самолет, и за ново кво да е. А да върнат два лева на тия, на които са откраднали всичко - нямат дребни.

3811

5

Toni2019

19.03 2020 в 19:40

Бойко не могъл да дари защото бил спестил 10 000лв. Управляващият финансите ни министър също - пестял за нов дом.

23293

4

Стефан

19.03 2020 в 19:25

"ИмАл - дал ..." с безразлично-подигравателен тон, тоя път не е правилната реакция. Щото можеше и да не даде, пък той даде. И то така, че да не могат да ги откраднат. А един куп по-богати от него - не дават.
Така че, за това му действие - има моето уважение.

6153

3

Alm

19.03 2020 в 18:10

Ало, плювачите, вие какво направихте? Дарихте ли 5 лева от тези дето си купувате ракията и салатката?
Защитихте ли сестрите като протестираха? Като мутро олигархията си назначи прокурор в ролята на адвокат, вие къде бяхте? Вчера пребиха журналист пред дома му. На вас пука ли ви?
......

3943

2

OtSofia

19.03 2020 в 16:34

Че "Ученото си е учено!" е факт. Ама пък колко много "Простото си е просто!" е неизмерима величина. Понеже вярва на Остап Бендер? и няма как да се сети колко много дължим на Илф и Петров за развенчаването на този саркастично-ужасяващ образ, този нов благодетел погрешно си мисли, че не знаем как е решил да си направи реклама като повтори антигероизма на другото чудовище, дето се опита да дели болните българи на свои служители и всички други. Нямало лоша реклама - ама само за недонаправените като някои си скалобетонки и седемосминки. Сега пък, шоуменът скача на лекарите и доброволците, както и на обикновените състрадателни хора - всички те на първа линия в борбата със заразата заедно със сестрите и санитарите. Не "чисто и просто като къпан милиционер" - гадно и просто, като кален рушветчия. Но 100 000 лева не са и не могат да бъдат нито индулгенция, нито симония. Нито пък индулгенциите и симониите са приемливи, особено за днешния свят, който видимо проглежда.

3000

1

Raul Van Der Hors

19.03 2020 в 16:03

Лицемер
 
X

Подкастът на OFFNews